Máte vy a vaši kolegové stejný pohled na věc?

eWay-CRM Academy

Asi ne pokaždé, ani by to businessu moc nesvědčilo.
Často se to zase naopak hodí. A pro takové případy je tu eWay-CRM.
Přečtěte si, jak v eWay-CRM sdílet uživatelský pohled!

 

pohled

 

Uživatelské pohledy

Jak možná víte, v eWay-CRM si můžete pro každý modul nadefinovat hned několik vlastních pohledů na data v hlavním seznamu. Pohled může zprvu zobrazit jen uživatel, který jej vytvořil. Pohled obsahuje informace o zobrazených sloupcích a jejich pořadí, podmínkách filtrování, nastaveném seskupení záznamů a řazení položek. Pohledy nezmizí ani při reinstalaci systému.

Abyste s pohledy mohli pracovat, potřebujete najít ikonku, která je umístěna na navigační liště vpravo. Klepnutím na ni zobrazíte seznam všech uložených pohledů, možnost uložit aktuální pohled, možnost otevřít seznam pohledů v samostatném okně a možnost načíst výchozí pohled daného modulu.

1

Chci uložit nový pohled

Jak na to, pokud chci uložit nový pohled? Klikněte na položku Uložit pohled, zadejte název nového pohledu a uložte pomocí OK. A je to! Pod zadaným názvem nyní můžete zobrazit pohled na sloupce, filtry, řazení a tak dále.

2

Chci editovat existující pohledy

Existující pohledy je možné upravovat kliknutím na položku Zobrazit seznam uložených pohledů. Zobrazí se samostatné okno, v němž si vyberete pohled, který chcete upravit.
Pomocí tlačítek Nahoru a Dolů můžete posunout jeho pořadí v seznamu, kliknutím na tlačítko Odstranit označený pohled smažete. Klepnutím do sloupce Název můžete pohled přejmenovat. Změny uložíte kliknutím na tlačítko OK.

3

Chci sdílet pohledy s ostatními

A teď to hlavní – od verze eWay-CRM 5.2.0 je možné uložené pohledy také sdílet!
Uživatel, jenž je administrátorem, může takový sdílený pohled vytvořit. Prostě při vytváření pohledu zaškrtne Sdílet s ostatními. Tento pohled se označí jako Veřejný a ostatní uživatelé ho vidí také.

4

Více o sdílení pohledů si můžete přečíst ZDE.